MERCAT DEL BOLET DE CAL ROSAL

 

El Mercat del Bolet de Cal Rosal, un dels més antics i coneguts de Catalunya, torna a fer parada aquesta tardor a Cal Rosal, al peu de la carretera C16 (sortides 90 i 92 direcció nord i sortida 95 direcció sud).

Obert cada dia, durant els mesos de setembre, octubre i novembre, hi podreu trobar una àmplia varietat de bolets així com una selecció de productes agroalimentaris del Berguedà; Aquest any oferim sortejos d’obsequis pels clients; el rebost del mercat, un espai de productes km0; l’escola de boletaires, sortides al bosc guiades per un expert; i la festa del bolet el diumenge 27 d’octubre.

Fes clic sobre l’enllaç per més info: Mercat del boletMERCATS SETMANALS

 

Els principals pobles de la comarca ofereixen setmanalment un mercat a l’aire lliure. El visitant hi pot trobar productes quotidians tant alimentaris, com de vestir, articles de la llar, etc..

Dilluns hi ha mercat a Borredà

Dimarts hi ha mercat a Sant Jordi (Cercs), La Quar i Vallcebre

Dimecres hi ha mercat a Bagà, Gironella, Montmajor i Avià

Dijous hi ha mercat a Casserres, Cercs i Gósol

Divendres hi ha mercat a Puig-reig

Dissabte hi ha mercat a Berga, Guardiola de Berguedà i La Pobla de Lillet

 


FIRA DE LA PURÍSSIMA

 

Fira d’artesania i tradició nadalenca. Durant el marc de la Fira hi ha el tast del Blat de moro escaïrat, plat típic de la comarca i batejat pel xef Miquel Màrquez com el plat de la pau. Es desenvolupa al casc antic de la vila. Té lloc el dia 8 de desembre al matí

 

Fes clic sobre l’enllaç per més info: Fira de la puríssima de Gironella

 


FIRA TÈXTIL DE CAL ROSAL

 

L’activitat tèxtil ha configurat el paisatge i el caràcter d’una bona part de la comarca del Berguedà, especialment la més propera a les ribes del Llobregat on trobem una concentració de colònies tèxtils única al món.

La Fira Tèxtil de Cal Rosal (Olvan) estableix un vincle entre el passat i el present tot donant a conèixer la multitud de tècniques d’avui en dia que segueixen vinculades al fil i al teixit, la confecció, la moda, i una infinitat de “labors”. La fira, que se celebra cada any a l’inici de la primavera, mostra aquestes tècniques a partir de demostracions, tallers i parades d’artesania tèxtil.

Fes clic sobre l’enllaç per més info: Fira tèxtil

LOGO-382x382

 


FIRA DE L’1 DE MAIG

 

Berga celebra la festa de l’1 de maig amb nombroses activitats a la plaça Viladomat i al llarg del passeig de la Indústria. L’esdeveniment més important de la festa és una fira multisectorial en què estan representats gran part dels productors, els comerciants i les empreses de serveis de la zona. A més de la fira, s’han programat també exhibicions gimnàstiques, jocs per a nens, una trobada de cotxes antics i un mercat.

Fes clic sobre l’enllaç per més info: Fira de l’1 de maig


FIRA DE LA TÒFONA DEL BERGUEDÀ

 

La VII Fira de la tòfona del Berguedà se celebrarà els dies 30, 31 de gener i 1 de febrer a Cal Rosal. Hi haurà xerrades, concursos de cuina i de gossos tofonaires, degustacions de plats amb tòfona, etc… per tal de posar aquest tresor agrari i culinari a l’abast de tothom.

El divendres dia 30 de gener hi ha la jornada tècnica: La tòfona, una oportunitat després dels incendis del 94-98

Presentació: L’objectiu de la jornada és donar a conèixer una plantació de tòfona en una finca cremada pel foc del 98 i demostrar que el cultiu de la tòfona és factible en aquests terrenys malmesos pel foc i, a la vegada, com pot ser una oportunitat per crear activitat que pot dinamitzar econòmicament un territori, juntament amb les activitats turístiques i de restauració que poden girar al voltant d’aquest producte. La jornada també incidirà en la gestió d’una plantació adulta. La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament mitjançant la web www.adbergueda.cat o al telèfon de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà 93 824 77 00. També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Logo_Fira_de_la_Tofona_del_Bergueda

 


MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS DE CATALUNYA A BORREDÀ

 

A Borredà el primer cap de setmana de setembre te lloc la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya.

Mostrar la qualitat dels formatges artesans de Catalunya i donar a conèixer la relació i el dia a dia dels diferents sectors que intervenen en la venda de formatges artesans és l’objectiu d’aquesta fira que va néixer l’any 2009.

Fes clic sobre l’enllaç per més info: Mostra de formatges