MUSEU DE LES MINES DE CERCS

 

Situat a la colònia minera de Sant Corneli, mostra com es vivia i es treballava en una mina de carbó i mitjançant un ferrocarril miner, es visiten 450 m de la galeria Sant Romà. L’audiovisual que ens introdueix la visita explica la història de la mineria de carbó al Berguedà explicant la gran importància econòmica i social que tingué durant molts anys

Més informació: www.mmcercs.catFUIVES, CENTRE DEL RUC CATALÀ

 

Un animal s’ha convertit en tot un tòtem de la nació catalana: el guarà català. Curiosament, el Berguedà té la reserva més gran de rucs catalans del món. Gràcies a la feina de l’inesgotable família Gassó, el guarà català té la nissaga garantida. Una típica casa pairal catalana i el seu entorn reben al visitant oferint-li un viatge per la història tot explicant anècdotes i característiques d’aquest interessant animal. Una visita que no us podeu

Més informació: www.fuives.com/


TORRE DE L’AMO DE VILADOMIU NOU

 

La Torre de l’Amo és una casa senyorial de 1902 restaurada. Observeu tots els seus racons i descobriu com vivien els industrials de les colònies tèxtils. També és la seu del Parc Fluvial del Llobregat on trobareu informació turística i històrica de les Colònies Tèxtils.

Més informació: Torre de l’amo


MUSEU DE LA COLÒNIA VIDAL

 

La visita al Museu de la Colònia Vidal ens permet copsar com es treballava i es vivia en una colònia industrial de principis del segle XX. A través d’un recorregut guiat pels antics espais de la colònia es pot fer un viatge apassionant al passat més recent. L’escola, la fàbrica, la casa de l’amo…són elements que es repeteixen en totes les colònies i que ens fan fer un viatge apassionant en el temps.

Més informació: www.museucoloniavidal.org


MUSEU DEL CIMENT ASLAND DE CASTELLAR DE N’HUG

 

La fàbrica de ciment Asland, situada al paratge del Clot del Moro es va tancar ara fa uns trenta anys. Les restes avui visibles posen de manifest l’espectacularitat d’un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana, emmarcat en un singular entorn. La visita al museu permet descobrir la història d’aquesta indústria de manera didàctica i entretinguda.

Més informació: Museu del ciment

 


ELS JARDINS ARTIGAS

 

Els Jardins Artigas, projectats per Antoni Gaudí l’any 1905, ens mostren com, en perfecte harmonia, l’arquitectura es barreja amb els elements de la natura. Fonts, bancs, baranes i ponts travessats pel Llobregat, i envoltats de frondosa vegetació us acompanyaran mentre hi passegeu. Podeu arribar als Jardins Artigas des de La Pobla de Lillet en cotxe o a peu però també utilitzant el tren turístic que surt de l’estació de La Pobla i arriba fins al Clot del Moro.

Més informació: Els jardins Artigas


EL TREN DEL CIMENT

 

El petit Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat uneix la Pobla de Lillet amb el Clot del Moro (a 8 km de Castellar de n’Hug). Durant 20 minuts recorrereu indrets que mai hauríeu imaginat, com els Jardins Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí i el Museu del Ciment Asland, ubicat a l’antiga fàbrica de ciment de Clot del Moro.

Més informació: www.ferrocarrilturistic.cat / www.trendelciment.cat

 


ELS DINOSAURES DE FUMANYA

 

Les mines de carbó a cel obert de Fumanya, dins del terme municipal de Fígols, són un paratge d’interès geològic i paleontològic indubtable. L’extracció minera d’aquesta zona va deixar al descobert una paret amb un conjunt impressionant de petjades de dinosaures de fa 65 milions d’anys. Excavacions posteriors han descobert també altres elements d’alt interès científic com ous de dinosaure. Actualment es treballa en la creació d’un centre d’interpretació per explicar el jaciment i situar al visitant a l’època en què els dinosaures van trepitja la zona.

Més informació:  Dinosaures