EL PI DE LES TRES BRANQUES

(Símbol de la unitat dels Països Catalans)

 

El 1987, el Pi de les Tres Branques va ser declarat arbre monumental per la Generalitat de Catalunya.

El Pi de les Tres Branques és l’arbre monumental que mossèn Jacint Verdaguer va definir com a símbol de la unitat dels Països Catalans: Catalunya, País Valencià i les Illes Balears. Es tracta d’un pi roig de tres besses, de 25 metres d’alçada i un perímetre a la base del tronc d’uns 5 metres. Cada any, el tercer diumenge de juliol, se celebra un aplec nacionalista al voltant del pi, situat al mig del pla de Campllong, a Castellar del Riu.

Més informació: El pi de les tres branques


 

LES FONTS DEL LLOBREGAT

 

El naixement d’un dels rius més importants de Catalunya. S’hi pot arribar amb automòbil, encara que és recomanable anar-hi a peu pel camí marcat que surt del poble, on hi anirà trobant indicacions de vegetació i fauna de la zona.

El naixement del riu és digne de ser visitat per la seva espectacularitat, sobretot en temps d’aigües abundoses.

Més informació: Centre d’interpretació del Parc Natural del Cadí-Moixeró, Carrer la Vinya,1 de Bagà. Tel 938244151.

 


LES FONTS DE L’ADOU

El naixement del riu Bastareny

 

Dins del terme municipal de Gisclareny neix el riu Bastareny. Un paratge natural de gran bellesa que no deixa a ningú indiferent i que, tot i ser un dels atractius turístics de la zona i formar una imatge de postal, no ha perdut la força dels seus orígens.

 

Més informació: Les fonts de l’Adou /  Centre d’interpretació del Parc Natural del Cadí-Moixeró, Carrer la Vinya,1 de Bagà. Tel 938244151.

 

 

PER MÉS INFORMACIÓ FES CLIC AL SEGÜENT ENLLAÇ:

INDRETS DEL BERGUEDÀ